Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Drömtorget

Drömtorget - där husdrömmen börjar

Drömtorget (A19:31) är en utställning med skisser på husdrömmar och modeller av arkitektritade drömhus. Du som går i byggtankar kan här inspireras av andras drömmar för att själv våga ta klivet till att bygga nytt. Kom förbi och hälsa på eller ta en fika i vin och tapas-baren - kanske börjar din dröm här!

Design, arkitektur och heminredning är på allas läppar samtidigt som det byggs som aldrig förr. I år färdigställs över 10 000 villor, men hur många av dem är verkligen drömhus? Hur många kan räknas som fantastiska villor för kommande generationer? Svarar villorna verkligen på de behov som vi har idag?

Arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky Architecture har analyserat samtliga villor som publicerats i tidskriften Arkitektur under det senaste decenniet. Med en tillbakablick på tio år av deras egen verksamhet har de även dragit lärdomar från projekt och processer de har arbetat med. Till slut kom de fram till sex punkter, som arkitektbyrån tror är avgörande för att skapa riktigt bra villa-arkitektur. Punkterna utgör det manifest för drömhus som lanseras på mässan, i form av Drömtorget. Samtliga punkter hittar du på Drömtorget på mässan.

Besök Drömtorget (A19:31) för att inspireras, ta en fika eller få rådgivning av experter om olika ämnen. Rådgivningen är placerad på samma yta. Läs mer om rådgivningen här »

Drömtorget skapas i samarbete med arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky Architecture.

Drömtorget