Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Färgfestival

Skapa din alldeles egna färgnyans och tävla med den!

I år arrangeras en färgfestival där du som besökare kan ta del av de senaste trenderna, få tips om färgsättning och tävla med din egen färgnyans!

Vill du ha koll på de hetaste färgtrenderna och få hjälp med vilka färger du kan kombinera i ditt hem? Då är du varmt välkommen att besöka Färgfestival-montern!

Trendgurun tipsar
Stefan Nilsson är Sveriges ledande trendexpert och i år träffar du honom i monter A22:39 på mässan.  

– Under temat Färgfestival bygger vi upp miljöer för att gestalta aktuella färgtrender hämtade från ökenlandskap, dämpade persikotoner och bruna sandfärger. Här kan du se matta väggar som ger ett mjukt och exklusivt intryck. Experimentera och hitta en palett som passar din stil, säger Stefan Nilsson.

I utställningen visar Trendstefan minimalistiska och urbana miljöer, men även rum med varm atmosfär för stillhet och ro. För den som älskar att inreda med grönt visar han kulörer som ger extra stuns i rummet.
 
Få hjälp med färgsättningen
Att färgsätta sitt hem är en stor del av den totala inredningen. Allt måste matcha för att helheten ska bli bra. I montern Färgfestival finns duktiga och erfarna färgsättare och inredare från Jotun och Colorama Sollentuna för att ge dig tips och råd.

Skapa din egen färg
Vill du skapa en alldeles egen färgnyans har du möjlighet att göra det i Färgfestival-montern. Färgen bryts på plats, du ger den ett namn och sedan kan du ta med en provburk hem för endast 25 kr som går oavkortat till Barncancerfonden.

Tävla med din färg
När du skapat din alldeles egna färgnyans kan du även tävla med den. Måla ett streck på väggen i montern och skriv namnet du gett den. Varje dag röstar besökarna fram dagens mest populära färg och är du den lyckliga vinnaren får du färg från Jotun till ett helt rum (värde 3.000 kr).

I Färgfestival bjuds du på mässerbjudanden och flera tävlingar. Bland annat är de som röstar på dagens färg varje dag med och tävlar om ett presentkort på 500 kr från Colorama Sollentuna.

Färgfestival är ett samarrangemang mellan Stefan Nilsson, färgproducenten Jotun, Colorama Sollentuna och tidningen Villa Aktuellt.